Zielona Żywność to naturalne suplementy oparte na świeżych sokach z zielonych traw, owoców, warzyw oraz ziół przyrządzone według wieloletnich, sprawdzonych metod produkcji. Posiadają naturalne i aktywne witaminy, minerały, aminokwasy i fito związki, które zapewniają oczyszczanie organizmu oraz pełne odżywienie na poziomie komórkowym.
Zielona Żywność zawiera:
1. Chlorofil – cudowną substancję, która jest w gruncie rzeczy światłem słonecznym w płynie! Chlorofil powoduje że zielone rośliny żyją i oddychają, a nam ludziom pomaga w stanach zapalnych. Kto z nas nie przykładał do rany babki lancetowatej w celu szybszego zagojenia rany? Warto także wiedzieć, że hemoglobina – barwnik naszej krwi posiada taką samą budowę jak chlorofil.
2. Białka – stanowią bardzo ważny element strukturalny komórek. Regulują metabolizm ponieważ budują enzymy i hormony. Poza tym zwiększają termogenezę, wpływają na odporność (tworzą przeciwciała) i odpowiadają za dotlenienie organizmu (białko hemoglobina przenosi tlen). Młody Jęczmień firmy Bio Organic Foods zawiera ponad 30%, a Chlorella Pyrenoidosa, aż ponad 60% białka.
3. Witaminy i Minerały – w proporcjach przygotowanych przez samą Matkę Naturę, które są kilkukrotnie lepiej przyswajalne przez nasz organizm niż witaminy syntetyczne. Zielone produkty Bio Organic Foods posiadają wysoką zawartość witamin z grupy B: B1, B2, B3 B6, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantenowego oraz choliny. Zielona Żywność zawiera także cenny wzmacniający kości wapń, przeciwdziałające anemii żelazo, zapobiegający skurczom mięśni i łagodzący skutki stresu magnez, zwiększający odporność organizmu mangan, odgrywające ogromną rolę przy tworzeniu tkanki łącznej cynk i krzem, przy czym ten drugi wzmacnia także włosy i paznokcie. Do tego dochodzi chroniący przed wolnymi rodnikami, a zatem zapobiegający nowotworom selen oraz regulujący procesy trawienne błonnik, który nie tylko zmniejsza apetyt, ale przede wszystkim wymiata szkodliwe substancje z przewodu pokarmowego, oczyszczając dzięki temu jelito grube.
4. Antyoksydanty – między innymi 2-0-GIV glikozylisowiteksyna, którego działanie jest w przybliżeniu kilkukrotnie silniejsze niż działanie witaminy C oraz ponad 500 razy wyższe od działania witaminy E.
CHLORELLA
jest 100% czystą jednokomórkową algą słodkowodną sprasowaną do postaci tabletek przy użyciu pary wodnej bez dodatku jakichkolwiek środków chemicznych.
Zawiera więcej witaminy B12 niż pieczeń wołowa i 11 razy więcej wapnia niż krowie mleko. Wchłania metale ciężkie oraz inne szkodliwe substancje toksyczne z jelit i wydala drogą naturalną.
Posiada największą zawartość chlorofilu ze wszystkich roślin zielonych rosnących na naszej planecie, dzięki czemu poprawia obraz krwi, przyśpiesza gojenie ran i chroni przed stanem zapalnym. Wzmacnia system odpornościowy, poprawia pamięć oraz koncentrację, a także usuwa toksyny z organizmu.
Polecana dla osób chorych na reumatyzm, artretyzm, cukrzyca, zaburzenia ciśnienia, trawienia i wchłaniania, jak również w wirusowych i bakteryjnych infekcjach oraz grzybicach.
Chlorella Pyrenoidosa dostępna jest w opakowaniu 100 gram (500 sztuk po 200 mg) oraz 300 gram (1500 sztuk po 200 mg).
Przy spożyciu 3 gram (15 sztuk po 200 mg) dziennie opakowanie 100 gram wystarcza na 33 dni, a opakowanie 300 gram (1500 sztuk po 200 mg) na 100 dni spożywania Chlorelli Pyrenoidosy.
MŁODY JĘCZMIEŃ
Przywraca równowagę kwasowo-zasadową, przy czym jest 2 razy skuteczniejszy niż szpinak. Zawiera witaminy, które aktywują enzymy pomagające przy zapobieganiu chorób i stanów patologicznych. Ma także wysoką zawartość betakarotenu, witaminy C, E i witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantenowego i choliny, pochodnej witaminy B.
Na niedobór witamin cierpimy z powodu przewagi przetworzonych produktów spożywczych w naszej codziennej diecie oraz faktu, że pokarmy tracą większość wartościowych składników odżywczych zanim dostaną się na nasz stół. Zawartość witaminy C w świeżo pokrojonej rzodkiewce na powietrzu spada do połowy już w ciągu pięciu minut.
Ilość witamin B1 i B2 w pokarmach dramatycznie spada podczas gotowania. W Młodym Jęczmieniu został odkryty wyjątkowo skuteczny przeciwutleniacz 2″-O-glikozylisowiteksyna (GIV). Jego antyoksydacyjne działanie wobec utleniającej szkodliwości promieni UV jest w przybliżeniu 500 razy wyższe niż działanie witaminy E, jest ON też kilkukrotnie skuteczniejszy niż witamina C.
W soku z Młodego Jęczmienia został odkryty skuteczny przeciwutleniacz 2″-O-glikozylisowiteksyna (GIV). Jego przeciwutleniające działanie wobec utleniającej szkodliwości promieni UV na tkankę tłuszczową jest w przybliżeniu pięćsetkroć razy wyższe niż działanie witaminy E.
Młody Jęczmień posiada pełną gamę witamin, składników mineralnych, pierwiastków śladowych oraz aminokwasów i to w takim składzie, w jakim skomponowała je sama natura. Zielone listki młodego jęczmienia w porównaniu z pszenicą posiadają ponad 2 razy więcej magnezu, 5 razy więcej żelaza, 25 razy więcej potasu oraz aż 37 razy więcej wapnia. O wyjątkowych wartościach odżywczych soku jęczmiennego napisano kilkadziesiąt prac naukowych i opracowań.
Sok z liści Młodego Jęczmienia polecany jest wszystkim, a w szczególności osobom chorym na cukrzycę, zaburzenia pracy tarczycy, anemię, miażdżycę, nadciśnienie oraz osteoporozę.
Z jednej płaskiej łyżeczki sproszkowanego soku i szklanki wody po wymieszaniu otrzymujemy szklankę soku, którego zawartość składników mineralnych i substancji odżywczych odpowiada składem 2 kg ekologicznie uprawianych owoców i warzyw!!!
Młody jęczmień możemy sami uprawiać i wyciskać świeży zdrowy sok
pozdrawiam serdecznie
LadyBonaFide
www.zdowiadieta.opole.pl
0 komentarze:
Prześlij komentarz