SUPERFOOD - NATURALNA ZIELONA ŻYWNOŚĆ - ODŻYWIANIE NA POZIOMIE KOMÓRKOWYM

Zielona Żywność to naturalne suplementy oparte na świeżych sokach z zielonych traw, owoców, warzyw oraz ziół przyrządzone według wieloletnich, sprawdzonych metod produkcji. Posiadają naturalne i aktywne witaminy, minerały, aminokwasy i fito związki, które zapewniają oczyszczanie organizmu oraz pełne odżywienie na poziomie komórkowym.



Zielona Żywność zawiera:

1. Chlorofil – cudowną substancję, która jest w gruncie rzeczy światłem słonecznym w płynie! Chlorofil powoduje że zielone rośliny żyją i oddychają, a  nam ludziom pomaga w stanach zapalnych. Kto z nas nie przykładał do rany babki lancetowatej w celu szybszego zagojenia rany? Warto także wiedzieć, że hemoglobina – barwnik naszej krwi posiada taką samą budowę jak chlorofil.


2. Białka – stanowią bardzo ważny element strukturalny komórek. Regulują metabolizm ponieważ budują enzymy i hormony. Poza tym zwiększają termogenezę, wpływają na odporność (tworzą przeciwciała) i odpowiadają za dotlenienie organizmu (białko hemoglobina przenosi tlen). Młody Jęczmień firmy Bio Organic Foods zawiera ponad 30%, a Chlorella Pyrenoidosa, aż ponad 60% białka.

3. Witaminy i Minerały – w proporcjach przygotowanych przez samą Matkę Naturę,  które są kilkukrotnie lepiej przyswajalne przez nasz organizm niż witaminy syntetyczne. Zielone produkty Bio Organic Foods posiadają wysoką zawartość witamin z grupy B: B1, B2, B3 B6, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantenowego oraz choliny.  Zielona Żywność zawiera także cenny wzmacniający kości wapń, przeciwdziałające anemii żelazo, zapobiegający skurczom mięśni i łagodzący skutki stresu magnez, zwiększający odporność organizmu mangan, odgrywające ogromną rolę przy tworzeniu tkanki łącznej cynk i krzem, przy czym ten drugi wzmacnia także włosy i paznokcie. Do tego dochodzi chroniący przed wolnymi rodnikami, a zatem zapobiegający nowotworom  selen oraz regulujący procesy trawienne błonnik, który nie tylko zmniejsza apetyt, ale przede wszystkim wymiata szkodliwe substancje z przewodu pokarmowego, oczyszczając dzięki temu jelito grube.

4. Antyoksydanty – między innymi 2-0-GIV glikozylisowiteksyna, którego działanie jest w przybliżeniu kilkukrotnie silniejsze niż działanie witaminy C oraz ponad 500 razy wyższe od działania witaminy E.




CHLORELLA

jest 100% czystą jednokomórkową algą słodkowodną sprasowaną do postaci tabletek przy użyciu pary wodnej bez dodatku jakichkolwiek środków chemicznych. 

Zawiera więcej witaminy B12 niż pieczeń wołowa i 11 razy więcej wapnia niż krowie mleko. Wchłania metale ciężkie oraz inne szkodliwe substancje toksyczne z jelit i wydala drogą naturalną. 

Posiada największą zawartość chlorofilu ze wszystkich roślin zielonych rosnących na naszej planecie, dzięki czemu poprawia obraz krwi, przyśpiesza gojenie ran i chroni przed stanem zapalnym. Wzmacnia system odpornościowy, poprawia pamięć oraz koncentrację, a także usuwa toksyny z organizmu.

Polecana dla osób chorych na reumatyzm, artretyzm, cukrzyca, zaburzenia ciśnienia, trawienia i wchłaniania, jak również w wirusowych i bakteryjnych infekcjach oraz grzybicach.

Chlorella Pyrenoidosa dostępna jest w opakowaniu 100 gram (500 sztuk po 200 mg) oraz 300 gram (1500 sztuk po 200 mg).

Przy spożyciu 3 gram (15 sztuk po 200 mg) dziennie opakowanie 100 gram wystarcza na 33 dni, a opakowanie 300 gram (1500 sztuk po 200 mg) na 100 dni spożywania Chlorelli Pyrenoidosy.


MŁODY JĘCZMIEŃ 

Przywraca równowagę kwasowo-zasadową, przy czym jest 2 razy skuteczniejszy niż szpinak. Zawiera witaminy, które aktywują enzymy pomagające przy zapobieganiu chorób i stanów patologicznych. Ma także wysoką zawartość betakarotenu, witaminy C, E i witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantenowego i choliny, pochodnej witaminy B.

Na niedobór witamin cierpimy z powodu przewagi przetworzonych produktów spożywczych w naszej codziennej diecie oraz faktu, że pokarmy tracą większość wartościowych składników odżywczych zanim dostaną się na nasz stół. Zawartość witaminy C w świeżo pokrojonej rzodkiewce na powietrzu spada do połowy już w ciągu pięciu minut. 

Ilość witamin B1 i B2 w pokarmach dramatycznie spada podczas gotowania. W Młodym Jęczmieniu został odkryty wyjątkowo skuteczny przeciwutleniacz 2″-O-glikozylisowiteksyna (GIV). Jego antyoksydacyjne działanie wobec utleniającej szkodliwości promieni UV jest w przybliżeniu 500 razy wyższe niż działanie witaminy E, jest ON też kilkukrotnie skuteczniejszy niż witamina C.

W soku z Młodego Jęczmienia został odkryty skuteczny przeciwutleniacz 2″-O-glikozylisowiteksyna (GIV). Jego przeciwutleniające działanie wobec utleniającej szkodliwości promieni UV na tkankę tłuszczową jest w przybliżeniu pięćsetkroć razy wyższe niż działanie witaminy E.



Młody Jęczmień posiada pełną gamę witamin, składników mineralnych, pierwiastków śladowych oraz aminokwasów i to w takim składzie, w jakim skomponowała je sama natura. Zielone listki młodego jęczmienia w porównaniu z pszenicą posiadają ponad 2 razy więcej magnezu, 5 razy więcej żelaza, 25 razy więcej potasu oraz aż 37 razy więcej wapnia. O wyjątkowych wartościach odżywczych soku jęczmiennego napisano kilkadziesiąt prac naukowych i opracowań.

Sok z liści Młodego Jęczmienia polecany jest wszystkim, a w szczególności osobom chorym na cukrzycę, zaburzenia pracy tarczycy, anemię, miażdżycę, nadciśnienie oraz osteoporozę.

Z jednej płaskiej łyżeczki sproszkowanego soku i szklanki wody po wymieszaniu otrzymujemy szklankę soku, którego zawartość składników mineralnych i substancji odżywczych odpowiada składem 2 kg ekologicznie uprawianych owoców i warzyw!!! 

Młody jęczmień możemy sami uprawiać i wyciskać świeży zdrowy sok 



pozdrawiam serdecznie
LadyBonaFide
www.zdowiadieta.opole.pl

0 komentarze:

Prześlij komentarz

TEMATY NA TOPIE

RELAX - AFIRMACJE - MUZYKA

KATEGORIE

AFIRMACJE AFIRMACJE ZDROWIA AFORYZMY / SENTENCJE / DOBRE MYŚLI BAKTERIE BÓLE GŁOWY CENNE SKŁADNIKI CHEMIA W ŻYWNOŚCI CIAŁO DANIA WEGAŃSKIE DANIA Z MAKARONU DANIA ZE STRĄCZKÓW DESERY/CIASTA DIETY DLA ZDROWIA DIETY LECZNICZE DIETY NA DOBRY HUMOR DIETY NA URODĘ DIETY ODCHUDZAJĄCE DIETY PRODUKTOWE DIETY ROZDZIELNE DIETY ROZGRZEWAJĄCE DIETY ZASADOWE DOMOWA APTECZKA DOMOWE KISZONKI DOMOWE KOSMETYKI DOMOWE PRZETWORY DOMOWE SPOSOBY NA EKOLOGIA ELEKTROSMOG ELEKTROŚMIECI FLAWONOIDY FRUKTOZA GOFRY GREEN FOODS HERBATKI / NAPARY KAWA ZBOŻOWA KOKTAJLE / SMOOTHIES KWASY TŁUSZCZOWE LAMPA SOLNA MASECZKI MEDYTACJA MINERAŁY MLEKO ROŚLINNE MLEKO ZWIERZĘCE MŁODY JĘCZMIEŃ MUDRY NA SUROWO / RAW NALEŚNIKI NAPOJE NAPOJE/KOKTAJLE NASZE ZDROWIE ODKWASZENIE ORGANIZMU ODPORNOŚĆ OLEJ KOKOSOWY OLEJ KONOPNY OLEJ LNIANY OLEJE ROŚLINNE OLEJKI NATURALNE OLIWA Z OLIWEK ORZECHY/NASIONA OSTROPEST PLAMISTY OWOCE PASTY PASTY/SMAROWIDŁA PESTO / SOSY PIEROGI / KLUSKI PORADNIK DOMOWY POWIETRZE PRZEPISY RAW FOOD RELAKS / HARMONIA RYBY SAŁATKI/SURÓWKI SAMOUZDRAWIANIE SERY/SERKI/TWAROGI SIŁA UMYSŁU SKÓRA SMACZNE PRZEPISY SOCZEWICA SOKI STREFA BÓLU STRES STYL ŻYCIA SUBSTANCJE SZKODLIWE SUPER ŻYWNOŚĆ SUPERFOOD SUROWE SOKI SYROP GLUKOZOWO-FRUKROZOWY ŚNIADANIA ŚWIADOMY ODDECH ŚWIAT ZWIERZĄT TRAN UKRYTA PRAWDA URODA WARZYWA WEGANIZM WEGETARIANIZM WĘGLOWODANY WITAMINY WITARIANIZM WŁOSY WODA WODA JONIZOWANA WODA LECZNICZA WODA STRUKTURALNA ZASADY ODŻYWIANIA ZATRUTE POWIETRZE ZDROWA WODA ZDROWA ŻYWNOŚĆ ZDROWE ODŻYWIANIE ZDROWE POWIETRZE ZDROWIE ZDROWY SEN ZIELONA ŻYWNOŚĆ ZIOŁA I PRZYPRAWY ZIOŁA W KUCHNI ZRÓB TO SAMA ZUPY ŻYWNOŚĆ GMO

ARTYKUŁY MIESIĄCA

ZNAJDZIESZ MNIE NA

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
LadyBonaFide. Obsługiwane przez usługę Blogger.