Uwielbiamy przeróżne pasty, które urozmaicają codzienna dietę. Pasty i różne smarowidła często goszczą na naszym stole, dlatego postanowiłam dziś zrobić smaczną pastę z brokuła,
przepis na 2 porcje
1 świeży brokuł lub brokuły mrożone
2 łyżki sera feta
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka kopereku
sól i ulubione zioła do smaku
2 łyżki oliwy z oliwek lub innego dobrego oleju
2 łyżki sera feta
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka kopereku
sól i ulubione zioła do smaku
2 łyżki oliwy z oliwek lub innego dobrego oleju
Wykonanie:
Pasta brokułowa jest zdrowa, smaczna, delikatna, z nutą czosnkową. Można ją wykorzystać jako dip do przystawek, smarowidło do pieczywa, naleśników, na krakersy. Jeśli macie inne propozycje na pasty z brokuła to zapraszam do umieszczenia w komentarzu. Życzę wszystkim smacznego.
pozdrawiam serdecznie
LadyBonaFide
www.zdrowadieta.opole.pl
0 komentarze:
Prześlij komentarz