To moja ulubiona sałatka na śniadanie i kolację :) Prosta i bardzo uniwersalna. Dawka witamin i mikroelementów.
Składniki:
liście świeżej sałaty
1 dojrzałe avocado
2 małe pomidorki malinowe lub kilka koktajlowych
1 czerwona cebula
łyżka oleju lnianego
mix prażonych ziaren: sezam, dynia, słonecznik
1 dojrzałe avocado
2 małe pomidorki malinowe lub kilka koktajlowych
1 czerwona cebula
łyżka oleju lnianego
mix prażonych ziaren: sezam, dynia, słonecznik
Sposób przygotowania:
Pomidory posiekać na kawałki, awocado obrać i pokroić w plastry.
Cebulkę drobno posiekać. Umyte liście sałaty ułożyć na talerzu.
Poukładać pokrojone avocado i pomidory. Posypać posiekana cebulką.
Całość polać łyżką oleju lnianego.
Na wierzch posypać mix prażonych ziaren.
Można dodać ulubione przyprawy do smaku, ale nie za dużo, żeby nie zagłuszyły naturalnych smaków awokado i pomidorów.
Cebulkę drobno posiekać. Umyte liście sałaty ułożyć na talerzu.
Poukładać pokrojone avocado i pomidory. Posypać posiekana cebulką.
Całość polać łyżką oleju lnianego.
Na wierzch posypać mix prażonych ziaren.
Można dodać ulubione przyprawy do smaku, ale nie za dużo, żeby nie zagłuszyły naturalnych smaków awokado i pomidorów.
0 komentarze:
Prześlij komentarz