Natka pietruszki to bogate źródło potasu, żelaza, magnezu, sodu, wania, fosforu i fluoru, które wpływają dobrze na krążenie krwi, a także żelazo, zwalczające anemię. Już 1 kopiasta łyżka posiekanej pietruszki pokrywa nasze dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Koktajl jest bardzo orzeźwiający i ożywiający :)
Jeśli ktoś nie lubi smaku pietruszki, to gładki i słodki banan doskonale złagodzi jej smak.
Składniki:
duży pęczek natki pietruszki
sok z 1/2 cytryny
1 jabłko ze skórką dobrze umyte
1 dojrzały banan
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki należy zmiksować na gładko blenderem.
Jeśli koktajl jest za gęsty można do niego dolać więcej wody.
Można również dosypać łyżkę mielonego siemienia lnianego.
Koktajl wypijamy zaraz po przygotowaniu aby nie utleniły się
cudowne witaminy i minerały.
pozdrawiam serdecznie
LadyBonaFide
LadyBonaFide
www.zdrowadieta.opole.pl
0 komentarze:
Prześlij komentarz